Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


szerelemről :D ♥

A szerelem kémiája 

Mindenki tudna valamit válaszolni arra a kérdésre, hogy mivel hódította meg őt a párja...  Vonzó mosolyával, jó természetével, kiváló humorérzékével... A külső és belső tulajdonságokon kívül viszont olyasmi is közrejátszik a párválasztásban, amiről eddig sejtésünk sem volt -- testünk kémiája.  :))

 

love.jpg

Egy kis érdekesség!! : nemrégiben érdekes kísérletről számoltak be egy dokumentumfilmben: Pár kutatómegkért hat lányt, hogy két nap és két éjszaka hagyják magukon ugyanazt a pamutpólót :@. Miután letelt a 48 óra, mind a hat lány pólóját laboratóriumi körülmények között egy-egy üvegbe rakták, és hermetikusan lezárták. A riporter egyszerű feladatot kapott: mondja meg, hogy melyik két lány tetszik neki a legjobban. Ezután fel kellett bontania az üvegeket, meg kellett szagolnia a pólókat és kikellett választania . -- a számára legvonzóbb illatú -- pólót. Érdekes módon azoknak a lányoknak a pólóját választotta, teljesen véletlenül akiket korábban is megjelölt. Hogy lehetséges ez? A tudósok szerint egyszerű a válasz. A sok lehetséges immungén közül minden ember csupán 6 olyan gént hordoz magában, amely a szervezet ellenálló képességéért felelős. :))

 (hát én azért nem bírtam volna ki 2 napig pamut pólóba xD) 

 

 

  Röviden talán a következőképpen határozhatjuk meg a szerelmet: 

 A szerelem egy összetett érzés, a másik ember egész lényére irányuló komplex vonzalom. másik ember egész lénye alatt értem a szellemi, lelki, és testi területek vonzalmát, mely a külső megjelenéstől, a lelki közösség harmóniáján át, a nemi vágyakozásig bezárólag mindent magába foglal. A szerelem, jellegénél fogva sóvárog, szerelme tárgyára, a másik emberre, és ezért szinte fáj jelenlétének hiánya!  Ennél fogva a szerelem a legboldogítóbb érzés lehet, ha beteljesedik, és a legkínzóbb, ha viszonzás nélkül marad.

 

 Ez lehet talán a definíció, és a rövid jellemzés.

Ezek után leszögezhetjük: a szerelemnek csak úgy, és akkor van értelme, ha beteljesedett vágyakozásról, kölcsönös vonzalomról van szó. Amennyiben a szerelem nem ilyen, úgy értelmetlen, és ennél fogva egyetlen ember sem érdemli meg, hogy ilyen megalázó helyzetben, tartósan megmaradjon! 
Ezért, ha ilyen helyzetben vagyunk leghasznosabb, ha mindezt tudjuk, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy ne olyanembert tüntessünk ki szerelmünkkel, aki nem méltó rá. A szerelmünkre való méltóság első jele pedig - a viszonzás! :D

 

Szerintem nektek is elég volt ennyi a tudósokról és a kutatói gondolatokból....hiszen mindnekinek mást jelent a szerelem..e még is ugyan azt :D  ....mondjuk én örülnék ha  a suliba kémia órán ilyeneket tanulnánk :) ;)

Nos ezek után már tudni fogjátok mit jelent kémiailag a szerelem :)) ♥

 Mss.Szöszii 

 

 

 


 

 

A mappában található képek előnézete Szerelmes képek ;) ♥